Jun Shan Yin Zhen Gul Te

DKK 185

10 g

En meget sjælden gul te. Det har ikke været muligt at skaffe denne te i 2019

Blid med en sød, frugtagtig aroma med noter af sukkerrør, majs og agurk, der bliver sødere og tykkere og afslører denne sjældne tes ægte sjæl. Dette er en sand entusiast-te, som alle skal prøve.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 1-203-15-0010 Varekategorier: , Tags: , , , , , , , , , , ,

Jun Shan Yin Zhen

Gul te

Jun Shan Yin Zhen gule knopper er den mest berømte og eksklusive gule te i Kina. Jun Shan Yin Zhen, også kendt som sølvnål, er hædret som kongen af gul te og er en af Kinas 10 mest anerkendte teer. Når man brygge teen i et glas, ligner knopperne en bambus- skov.

Denne sjældne og kostbare gule te blev bl.a. sendt til den russiske præsident, Vladimir Putin, som en national gave fra Kina.

Det er en virkelig bemærkelsesværdig te, som vil begejstre te-entusiaster. Den har en vidunderlig kompliceret smag og aroma. Det er en ret usædvanlig og meget sjælden te.

Terroir

Teen stammer fra øen Jun Shan (også kendt som udødeligheds-øen) ved Dong Ting søen i Hunan provinsen. Udover te, producerer øen en sjælden medicinsk plante, som er med til at give Jun Shan Yin Zhen – gule knopper sin sjældne og meget eftertragtede smag.

På grund af øens størrelse og meget omfattende plukkestandarder udgør produktionen af ægte Jun Shan Yin Zhen kun fem hundred kilo om året i alt.

Plukkestandarden

Plukkestandarden er meget striks og man må kun høste frem til slutning af marts, i alt 10 dage. Det er kun de 3 cm lange, tykke og saftige knopper, der må anvendes, hverken mere eller mindre. Disse knopper indeholder 4-5 teblade, hvor tynde knopper indeholder 1-2 blade.

Teknopperne høstes aldrig efter det har regnet eller når bladene pga. dis er fugtige. Knopper udsat for insektbid må heller ikke plukkes. Te-mesteren undersøger teplukkerens negle inden høsten. Det er ikke tilladt at have lange negle, da de kan beskadige te-knopperne og ødelægge den særlige oxidering og fermenteringsproces som er unik for fremstillingen af Jun Shan Yin Zhen.

Fremstilling

Det er kun den lokale Qun Ti Zhong kultivar, der anvendes til at fremstille Jun Shan Yin Zhen. Den årlige produktion af denne te er yderst begrænset, og knopperne bliver plukket før slutningen af marts, så den er færdig til Qing Ming festivalen den d. 4. april.

Efter høsten lægger man teen til at hvile i 5-6 timer for at reducere fugtigheden. Ca. et kilo af teknopperne ristes på en wok ved 120° C i 5 minutter. De ristede knopper lægges på bambusbakker for at hvile i ca. 30 minutter.

Te-mesteren pakker ca. et kilo knopper i kraftigt tykt, gult papir, hvor de får lov til at hvile i ca. 40 timer.  Efter 24 timer pakkes papiret op og knopperne blandes godt for at sikre sig, at der sker en jævn fordeling og at alle knopperne påvirkes af den lette oxidering og fermentering, som sker.

Tørring

Efter 40-48 timer, afhængig af luftfugtigheden, pakkes teen op og tørres over koks ved 50° C i ca. en time imens der røres rundt i knopperne.

Teen pakkes igen i papir og lægges til at hvile i yderligere 20 timer. Det er temesterens fornemmeste opgave at vurdere, hvornår teen har fået den korrekte mængde af oxidering og fermentering. Han bliver ved med at riste og hvile teen, indtil den har opnået den korrekte mængde ilt og gæring, hvorefter den færdig te kan sorteres. Tilbage er de allerfineste knopper, som pakkes i det særlige, gule papir.

På trods af en høj pris er disse teer udsolgt lige så snart, den er færdig. Plukningen og processen forklarer, hvorfor denne te er en af Kinas mest omkostningsfulde teer at fremstille. Det er en virkelig bemærkelsesværdig te, som vil begejstre te-entusiaster.

Læs mere om gul te her

Temester: Gao Xiao Zu

Sæson: 10 dage indtil udgangen af marts.
Kultivar: Qun Ti Zhong
Origin: Dong Ting Ø, Yue Yang City, Hunan provinsen, Kina
Plukkestandard: En knop og en knop med et let åbnet blad
Elevation: 100-200 meter

Brygningsmetoder

Europæiske metode

Mængde: 1 gram til 100 ml vand
Brygges: i et glas, kop eller lille glas, ler eller porcelænstepotte
Vandtemperatur: 80° C
Trækketid: 1-3 minutter
Udtræk: Mindst 6 gange

Gong Fu metode

Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Brygges: i gaiwan, glas- eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 80° C
Trækketid: 30 sekunder, lidt længere ved de efterfølgende gange
Udtræk: Mindst 5 gange

Prisen per 200 ml kop, når bladene genanvendes

3 gange: 12,33 kr.
5 gange:   7,40 kr.

print

Yderligere information

Vægt 10 g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Jun Shan Yin Zhen Gul Te”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...