Jing Mai Zi Juan Purple Sheng Puerh Bing

(2 kundeanmeldelser)

DKK 123DKK 2.499

Årgang 2012 & 2015
2o-357 g

Sjælden Lagret Sheng Puerh te af violet Gushu teblade fra Jing Mai

En unik te med en dyb og fyldig smagspallet. De næringsrige teblade leverer bløde komplekse nuancer og en dvælende eftersmag træder frem efter tredje og fjerde udtræk.

Ryd

Jing Mai Zi Juan Purple Sheng Puerh Bing

Sjælden Lagret Gushu Sheng Puerh kage af violet teblade

Årgang 2012

Jing Mai Zi Juan Purple Sheng Puerh Bing tekage er en meget sjælden te med en dyb og fyldig smagspallet. De næringsrige teblade leverer bløde komplekse nuancer og en dvælende eftersmag. Det er en fremragende te at drikke med det samme og den vil kun blive bedre under lagring

Violette teblade er meget eftertragtede iblandt te-affektionados. Denne Zi Juan Purple Sheng Puerh Bing er fremstillet af en meget unik kultivar, som kun findes i Yunnans sydvestlige område. Når teen høstes fra tebuskene i det tidlige forår, er bladene usædvanligt violette i farven. Bliver bladene høstet senere, forsvinder dette pigment og de vil komme til at ligne almindelige teblade.

Anthocyanin

Flavonoiden anthocyanin er farvemolekyle med et naturligt pigment. Vi kender det fra blomster eller frugt som kirsebær, brombær, blåbær, enebær, blomme eller røde druer, men det sker også, at farve-molekylet findes i rødder og blade som gulerødder og rødkål ofte kaldt ”superfoods” på grund af denne særlig flavonoid ”anthocyanin”, som er årsag til den violette farve tebladene og teknopperne får, uanset om det er Zi Juan eller Purple Buds.

Den violette farve viser et usædvanligt rigt indhold af aminosyrer og zink . Zink er et vigtigt mineral for kroppen, da det hjælper med at omsætte fedt, protein og kulhydrat. Indtagelse af Zink er også vigtig for vækst, immunforsvar og for smagssansen. Mineralet zink vedligeholder vores celler og heler sår.

Sammenlignet med vores Purple Buds, som stammer fra en lignede kultivar, og som høstes noget tidligere, hvor kun de uåbnede teknopper anvendes, har Zi Juan Purples blade en særlig dybde og de mange komplekse smage træder frem efter tredje og fjerde udtræk.

Opbevaring

Jing Mai Zi Juan Purple Sheng Puerh Bing bliver bedre med alderen, men bør opbevares i et mørkt og godt ventileret lokale, temperaturen bør ikke være højere end 25C. Teen burde ikke opbevares i en tætsluttende dåse eller i plastik, men i papir eller stof. Bør holdes adskilt fra andet, der kan afgive lugte eller dufte.

Holdbarhed: Ubegrænset under den rigtige form for opbevaring.

Læs mere om Puerh her

Temaster: Lao Ran

Sæson: Slut april
Kultivar: Zi Juan Purple teblad Gushu*
Origin: Sydvest Ning’er (Gl. Pu’er by), Yunnan provinsen, Kina.
Plukkestandard: 1 knop med 2-3 unge blade
Elevation: 1500 meter

*Gushu: Gu betyder meget gammel og Shu betyder tetræer

Brygningsmetoder

Europæiske metode

Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 7 gange

Gong Fu metode

Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Brygges: i gaiwan, glas, ler, Yixing eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 7 gange

Prisen per 200 ml. kop når bladene genanvendes

3. udtræk 2,80 kr.
5. udtræk 1,70 kr.

print

Yderligere information

Vægt N/A
Vægt

20 g, 357 g

Årgang

,

2 anmeldelser af Jing Mai Zi Juan Purple Sheng Puerh Bing

  1. Alexander

    “Jeg mener Hvis du brygger den let, bliver den mere syrlig, og længere bryg, mere krydret”

  2. Alexander

    Den har en ny udsprunget Bøgebladsyrlighed, med en krydret smag, som jeg ikke helt kan pejle ud. Det er en super god te, Hvis du brygger den mere Syrlig, men hvis du brygger i ca 2min i starten ihvertfald, så smager den af krydrerig synes jeg

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...