Sweet Mountain – Da Shan Tian Sheng Puerh Bing 2015

(1 kundeanmeldelse)

DKK 699

Årgang 2015

200 g

Sjælden Sweet Mountain – Da Shan Tian Sheng Puerh Bing

Tekagen giver mange lyse, bløde, søde kopper te, med kompleksiteten, man kender fra Sheng Puerh.

På lager

Sweet Mountain – Da Shan Tian Sheng Puerh Bing

Sjælden Sheng Puerh fra 2015

Sweet Mountain – Da Shan Tian 大山甜生饼

Terroir

Sweet Mountain – Da Shan Tian Sheng Puerh Bing stammer fra højt beliggende bjerge i Bai Ying Shan i Ling Cang og har en unik sødme. Elevationen for denne te er over 2800 meter over havet og bidrager til det rige indhold af aminosyrer, som giver teen sin sødme. Teen er høstet i foråret, før den 5. april. Teknopper der høstes så tidligt i foråret er altid forbeholdt de allerfineste teer og opnår meget høje priser. Vi har været utrolig heldige, at kunne købe en begrænset mængde tekager, som er presset i 200 grams forme.

Tevarianter

Det særlige ved denne Sweet Mountain – Da Shan Tian Sheng Puerh Bing er en usædvanlig blanding af to forskellige tevarianter nemlig den kraftige og robuste Camellia sinensis var. assamica som tilhører Yunnan provinsen og den meget sjældne Camellia sinensis var. taliansis. Taliansis er unik for Bai Ying Shan i Ling Cang, hvor nogle af verdens ældste Gushu* træer vokser. Te varianten taliansis er eftertragtet på grund af dens sødme.

Camellia Sinensis Taliensis

Camellia sinensis taliensis

Bladene fra taliensis er bredere og runde i kontrast til assamica. De lokale kalder denne te Da Shan Tian pga. dens sødme. Ung Sheng Puerh er kendt for sin rige og astringerende smag, men det er også muligt at finde en type, som er blød, sød og kompleks. Ligesom vores Dragon Whiskers og Hei Tiao Zi er Da Shan Tian en af disse teer.

Da Shan Tian Sheng Puerh Bing nybegynder te

Selvom man trækker teen længe, bliver den aldrig bitter. Denne te kan nydes hele dagen uden at det påvirker blodsukkeret. Derfor kan vi anbefale denne Sheng Puerh te til nybegyndere, som ønsker at udforske Puerh teens mangfoldige verden.

Det rå materiale til Sweet Mountain – Da Shan Tian Sheng Puerh Bing stammer fra tetræer ældre end 100 år. Det ældste træ i området siges at være  3200 år gammel, men ingen ved det med sikkerhed. Disse træer er beskyttet af den Kinesiske regering og ingen form for pesticider eller gødning er tilladt på Bai Ying Shan.

Læs mere om Puerh 

Maocha

Maocha

Sæson: før Qing Ming Festival (d. 5. april)
Kultivar: Xiao Bai Ya  – Gushu
Oprindelse: Bai Ying Shan, Ling Cang område Yunnan Province
Pluk: 1. klasses, kun knopper
Elevation: 2800 meter

*Gushu: Gu betyder meget gammel og Shu betyder tetræer

Brygningsmetoder

Skyl altid Puerh bladene i 98C varmt vand i ca. 10 sekunder og kasser. Det er af hensyn til smagen.

Europæiske metode

Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 7 gange

Gong Fu metode

Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Brygges: i gaiwan, glas, eller porcelænskande eller i en Yixing potte.
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: Skyl bladene i varmt vand i ca. 10 sekunder og kasser. Derefter træk bladene i 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk: mindst 7 gange.

Opbevaring

Sweet Mountain – Da Shan Tian Sheng Puerh Bing tekage har ubegrænset holdbarhed, så længe man opbevarer den korrekt. Teen skal opbevares i papir, stof eller kurve væk fra fugt, dufte og andre lugtgener. Teen må ikke opbevares i plastik, dåser eller andre beholdere, som kan standse teens naturlige mikrobiel bakterie.

Pris pr 200 ml. kop, når bladene genanvendes:

  1. udtræk 2,33kr.
  2. udtræk 1,74 kr.
print

Yderligere information

Vægt 200 g
Årgang

Land

Kina

Region

Yunnan

Smagsnoter

Flødeagtig, Frugtagtig, Krydret, Nøddeagtig, Skovagtig, Smøragtig, Sødme, Umami

1 anmeldelse af Sweet Mountain – Da Shan Tian Sheng Puerh Bing 2015

  1. Nigel Tonto Ching (verificeret ejer)

    Selv om den er stadig ung, er det en te som man kan smage potential i. Den har en dejlig let bitterhed sammen med en dejlig sød fersken smag. Det var egentlig mening at kagen skulle ligge og lagre et par år endnu, men jeg “kom til” t gå i gang med den og det har jeg ikke fortrudt. Det gør jeg nok til gengæld når den er færdig!

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...