Wild Shu Puerh
Ye Shu Xiang
Årgang 2005
Luksus dagligdags Lagret Shu Puerh
Hvis Shu Puerh te er nyt for dig og du ikke rigtig ved, hvor du skal starte, anbefaler vi vores Da Ye Shu Xiang Wild Shu Puerh. Det er en fremragende hverdags Puerh til både nye og erfarne Shu Puerh drikkere. Prisen er overkommelig, fordi teen kan brygges tre gange, hvilket gør, at prisen er mindre end 1 kr. pr. kop.
Kultivar
Da Ye Shu Xiang Wild Shu Puerh er høstet i hånden fra den lokale storbladede, vildt-voksende busk (Da Ye betyder stort blad), som findes på de fleste bjergskranter i det sydlige Yunnan.
Fremstillingsproces
De høstede blade får lov til at hvile i solen, hvorefter de bliver bløde og kan ristes på en wok for at reducere enzymerne. De varme teblade rulles i hånden for at nedbryde cellevægerne og derefter lægges de til at tørre og bliver til Maocha, som skal bruges til at fremstille Shu Puerh te. Maocha’en er det samme rå materiel, som anvendes til både Shu og Sheng Puerh.
Formålet med at lave Shu Puerh er at skabe en te, som er mørk, blød og frugtagtig uden antydning af astringens eller bitterhed, hvilket sker naturligt ved længere tids opbevaring. Hvor Sheng Puerh skal lagre mange år for at opnå det, kan Shu Puerh fremstilles i løbet af 6 til 12 måneder.
Fermenteringsproces
Processen for fremstilling af Shu Puerh kaldes ”wetpiling”, hvor man stabler bunker af fugtig maocha i en fugtig atmosfære for at efterligne den naturlige aldringsproces. De fugtige blade bliver omhyggeligt vendt og eventuelle rådne blade bliver fjernet for at forhindre udvikling af uønsket svamp og mug. Denne proces kan tage fra 60 dage til et år.
Smagsnoter
Vores Da Ye Shu Xiang Wild Shu Puerh er fermenteret i mindst 60 dage og lagret i flere år. Resultatet er en te med en behagelig duft af skovbund og læder, som giver plads til den søde smag af tørret frugter, friskbagt rugbrød og krydderier.
Traditionel kinesisk medicin tyder på, at shu Pu-erh er en eminent drik i de lange kolde vintermåneder, fordi den varmer kroppen og styrker dit helbred.
Temester: Wang Xi Qun
Sæson: april -juni
Kultivar: Yunnan Da Ye lokal te busk
Origin: Xishuangbanna i den sydlige Yunnan
Plukkestandard: 3. & 4. Klasses maocha
Elevation: 1500-2200 meter
Brygningsmetoder
Europæiske metode
Mængde: 2 gram til 200 ml vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 1-5 minutter
Udtræk: 3 gange
Gong Fu metode
Mængde: 4 gram til 100 ml vand
Brygges: i gaiwan, glas, ler, Yixing eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 3 gange
Prisen per 200 ml. kop, når bladene genanvendes
3 gange: 0,86 kr.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.