Økologisk Spring Gunpowder Grøn Te

DKK 650

Luksus dagligdags grøn te

Bladene er dækket af en let dyne af babyhår og håndrullet til krudtlignende perler, som giver en ren, fyldig smag af autentisk grøn te.

Ryd

Økologisk Spring Gunpowder

grøn te

Økologisk Spring Gunpowder grøn te er en Fairtrade te fremstillet fra topskud og blade af tekultivaren Camillia Sinensis Asamica i Kina i det sydlige Yunnan. Knopperne er dækket af en let dyne af babyhår og håndrullet til krudtlignende perler. Disse perleformede teblade i lyse og mørke grønne nuancer giver en ren, fyldig smag af autentisk grøn te.

Bearbejdning

De friskplukkede grønne blade får lov til at hvile i solen, indtil de bliver bløde og bøjelige, derefter ristes de på en wok for at standse de naturlige enzymer, som forårsager oxidering. På denne måde bibeholder grøn te sine mange polyfenoler og dens sølvgrønne farve. Herefter bliver bladene håndrullet indtil de ligner små snegle. Rulningsprocessen gør bladene mindre modtagelige for fysiske skader og brud, og giver dem mulighed for at beholde mere af deres smag og aroma i længere tid. Til sidst tørres teen i solen.

Navnets oprindelse

Der findes mange historie om, hvor teens engelsk navn Gunpowder stammer fra. Navnet refererer sandsynligvis til teens lighed med krudts grå og mørke uregelmæssige pellets, der blev brugt som ammunition i de første skydevåben.

Navnet kan også referere til de grågrønne tætrullede blade, der nærmest “eksploderer”, når de kommer i kontakt med vandet.

Gunpowder er produceret mange steder i Kina, men vores Gunpowder kommer fra Yunnan i Kina og er et produkt af Danyun, som er Kinas første World Fair Trade certificerede teproducent, hvis mission er at hjælpe familier i Yunnan til at forbedre deres livsforhold.

Sæson: Primo april
Kultivar: Storbladede Yunnan Arbor tetræer
Origen: Menglian County, Yunnan, Kina.
Plukkestandard: En knop og to blade
Elevation: 1585 meter

Brygningsmetoder

Europæiske metode
Mængde: 1 gram til 100 ml vand
Brygges: Brygges: I glas, kop eller porcelænskande
Vandtemperatur: 80° C
Trækketid: 1-2 minutter
Udtræk: Mindst 3 gange

Gong Fu metode
Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Brygges: i gaiwan, glas- eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 80° C
Trækketid: 30 sekunder, lidt længere ved de efterfølgende udtræk
Udtræk: Mindst 3 gange

print

Yderligere information

Vægt 100 g
Indpakning

Dåse, refil

Emballage

Dåse, refil, Storkøb

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Økologisk Spring Gunpowder Grøn Te”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...