Jing Gu Xiao Fang Zhuan Shu Puerh Brik

DKK 175

Årgang 2013
100 g

Luksus dagligdags Lagret Shu Puerh brik
Den bryggede te giver en skarp, klar, dyb farve som ligner farven på mørk rom. Aromaen er let sødlig med en duft af engelsk julekage, hvor vanilje, kastanjer, fermenterede frugter og bær træder frem, samtidig fornemmer man også duften af læder.

På lager

Jing Gu Xiao Fang Zhuan Shu Puerh Brik

景谷小方熟砖

Årgang 2013

Luksus dagligdags Lagret Shu Puerh

Jing Gu Xiao Fang Zhuan Shu Puerh Brik stammer fra Yunnan i Kina og har lagret siden 2013. I Kina bliver denne brikformede Shu Puerh te kaldt Bian Xiao Cha, hvilket betyder ”Border Sale Tea”. Denne firkantede form blev oprindeligt solgt på grænsen til Xinjiang, Tibet og Mongoliet.

Historien

Historien fortæller, at i tiden under Tang-dynastiet i årene 618-907, indtog – og indtages også i dag – store mængder kød og mejeriprodukter i disse samfund. Derfor drikker de Puerh te til ethvert måltid, da det hjælper dem med bedre at kunne optage næring fra deres fødevarer og undgå fordøjelsesproblemer. Minoritetsgrupperne i disse lande har et berømt ordsprog som lyder: ”Vi kan leve en dag uden mad, men ikke en dag uden te”.

Terroir

Denne sorte Jing Gu Xiao Fang Zhuan Shu Puerh brik kommer fra Lin Cang te området i det vestlige Yunnan og er specielt kendt for sin smagfulde mao cha*, som er rå ubearbejdet løsblads te fra gamle tetræer. Mens de fleste af nutidens tebrikker er lavet af knuste blade og testøv, er denne brik omhyggeligt forarbejdet med 3. og 4. klasses teblade.

Te-mesteren Wang Xi Qun, skaberen af denne tebrik, sætter en ære i sit arbejde, og bladene er håndbehandlet for at sikre, at ingen af bladene knækker.

Smagsnoter

Den bryggede te har en stærk personlighed med sin meget komplekse smag af cashewnødder, roser og mørk chokolade som minder om Turkish delight. Den bryggede te giver en smuk, klar, dyb farve som ligner farven på mørk rom. Aromaen er let sødlig med en duft af engelsk julekage, hvor vanilje, kastanjer, fermenterede frugter og bær træder frem, samtidig fornemmer man også duften af læder.

Smagen dækker hele munden og skaber en lang eftersmag. Det er en meget mættende te, og efter et par kopper oplever man en let, glat sødme på bagsiden af tunge og svælg. Mundfølelsen er fed, smørende nærmest som olie eller fløde.

Brikdesignet er nemt at forstå: hver inddelte firkant i brikken svarer til én portion af Gong Fu te. Dog anbefales det at bruge halvdelen til en kop. Det er den ideelle begynder-Puerh for dem, der ønsker at udforske Puerh teer, men som ikke er klar til den store investering.  Denne te er dyrket i områder, hvor igen kemiske gødning, pesticider eller herbicider er blevet anvendt.

Opbevaring

Denne Jing Gu Xiao Fang Zhuan Shu Puerh brik te anbefales til folk, der er nye Puerh-kendere, da den er meget tilgængelige og rig i smagen uden antydning af bitterhed.

Teen har ubegrænset holdbarhed ved korrekt opbevaring
– Bør opbevares i et mørkt og godt ventileret lokaler
– Opbevares i papir eller stof og aldrig i plastik.
– Bør holdes adskilte fra andre lugte og dufte.

*Mao Cha er betegnelsen for teens rå, tørrede blade før de presses til kager eller bliver fermenteret.

Læs mere om Puerh te

Temestre: Wang Xi Qun

Sæson: april
Kultivar: Yunnan Da Ye lokal te-busk
Origin: Lin Cang County, Vest Yunnan Province i Kina
Plukkestandard: 3. & 4. Klasses maocha
Elevation: 946 meter

Brygningsmetoder

Europæiske metode

Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 1-5 minutter
Udtræk: 4 gange

Gong Fu metode

Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Brygges: i gaiwan, glas, ler, Yixing eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 5 gange

Prisen per 200 ml. kop, når bladene genanvendes

3 gange: 0,99 kr.
4 gange: 0,75 kr.

print

Yderligere information

Vægt 100 g
Årgang

Land

Kina

Region

Yunnan

Smagsnoter

Flødeagtig, Karamel, Krydret, Maltet, Nøddeagtig, Ristet, Røget, Skovagtig, Smøragtig, Sødme

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Jing Gu Xiao Fang Zhuan Shu Puerh Brik”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...