Sejak Nokcha Koreansk Grøn Te
Årgang 2020
Syd Koreansk grøn te
Sejak Nokcha koreansk grøn te er fra den anden høst efter den 21. April. De plukkede blade er på størrelse med en spurvtunge. Denne koreanske forårste har imponerende skovgrønne blade, som giver en klar lysegulgrøn bryg, når den påføres vand mellem 70-75oC. Du kan se frem til en meget unik smag, der kombinerer både japansk og kinesisk te-behandlingsteknikker.
Kultivar
Den anvendte kultivar er Yabukita, som er den mest populære cultivar, der dyrkes i Japan og Korea. Den japanske dampningsproces er blevet brugt til at reducere enzymaktiviteten, så oxidation ikke forekommer. Den kinesiske proces med at rulle te bruges til at frigøre smagen og aroma.
Terroir
Denne særlige Sejak dyrkes på den vulkanske ø Jeju i Sydkorea. Det er et fladt område med tørt sandjord, en masse skyer og regn. Tehaverne ligger er på havets overflade, hvilket gør det let at maskinhøste bladene. Maskinens sarte saks skærer stilkene uden at beskadige bladene. Te fra øen Jeju er kendt for sin rene umami-smag med vegetabilske og marine noter. Vores Sejak brygger en grønlig gylden te med en delikat sødme og mild skarphed. Med noter af Nori tang og umami – næsten konsommé-lignende kop af smagfulde jadedråber. Det en fantatskisk grøn te.
Sæson: april-maj
Kultivar: Yabukita
Origin: Jeju Ø, Syd Korea
Plukkestandard:En knop og to let åbnet blade (Spurvenes tunge)
Elevation: havets overflade
Brygningsmetoder
Europæiske metode
Mængde: 2 gram til 200 ml vand
Brygge: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 70-75oC
Trækketid: 1 minut
Udtræk: 3 gange
Gong Fu metode
Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 70-75oC
5 gram til 200 ml. Vand
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 3 gange
Læs mere om grøn te her
Pris per kop, når bladene genanvendes
3 gange: 1,66 kr.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.