Tilbud

Rohini 2. Flush Darjeeling Oolong Te

(1 kundeanmeldelse)

DKK 80

Årgang 2020
vægt 50 g

Oolong te med en sød aroma af vanilje creme, noter af rabarber og abrikoser. En bemærkelsesværdig te med en raffineret og delikat afslutning.

På lager

Varenummer (SKU): 3-449-20-0050 Kategorier: , Tags: , , , , , , ,

Rohini 2. Flush Darjeeling Oolong Te

Oolong te

Rohini 2. flush Darjeeling Oolong te, såkaldt ”bug bitten” oolong er en sjælden og eksklusiv 2. flush Darjeeling fra Rohini. Rohini er en bæredygtig tehave, som strækker sig over Kurseong Dalen i Darjeeling, i Indien. Der er i alt kun 7 kilo af denne unikke te, derfor sælges den efter først-til-mølle-princippet, så du skal ikke vente alt for længe med at slå til.

Terpener

”Bug bitten” betyder udsat for insektbid. De fleste vil nok rynke næsen ved tanken om at insekter eller andre dyr har spist af te-planten. Te-planter har dog rigtig mange kemiske stoffer til at beskytte sig mod angreb fra insekter og andre stressfaktorer. Vi kender således alkaloider som koffein og theobromin, som er naturlige pesticider, men der findes mange flere af denne slags i te. Ofte er de betegnet som terpener, som er aromatiske molekyler, der afgives, når planten bliver udsat for stress. Føler planten sig truet, vil den afgive en aroma eller smag for at skræmme insekter væk. Det er disse terpener, som giver denne te sin særlige karakter og smag, især om sommeren. Berømte teer som Oriental Beauty eller (ægte) Milky Oolong er et resultat af insektbid. Insekterne skal være til stede for at udvikle smagen, derfor er det vigtigt, at teen vokser i den rette permakultur, og at der ikke bliver anvendt pesticider i området.

Kategori

Rohini er en særlig tehave, som jeg forelskede mig i for to år siden. Teen derfra er håndplukket, såkaldt withered, oxideret og rullet, derfor kommer den under kategorien oolong te. Oolong te er høstet 4-6 uger senere end first flush Darjeeling, netop for at bladene kan nå at vokse sig større, så teen kan klare rulningsprocessen med at nedbryde cellevæggene og frigive terpenerne. Det er med til at give denne 2. flush Darjeeling sin berømte karakteristisk muskatel-smag. Insektbiddene giver teen en tredje dimension, nemlig vanilje creme og rabarber. En sand oplevelse, især for folk der elsker Darjeeling.

Læs mere om Oolong te her

Te producent: Shiv Saria

Sæson: primo maj 2020
Kultivar: AV2 (Ambari Vegetative)
Origin: Rohini Tea Estate, Kurseong Dal, Darjeeling, Indien
Plukkestandard: Topskud med 3 åbne blade
Elevation: 1500-2000 meter

Brygningsmetoder

Europæisk metode
Mængde: 2 gram til 200 ml vand
Brygges: i latteglas, kop eller tepotte
Vandtemperatur: 90C
Bryggetid: 2-3 minutter
Udtræk: Minimum 3 gange

Gong Fu metode
Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 90C
5 gram til 200 ml. Vand
Bryggetid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk 3-4 gange

Koldbrygnings metode
Mængde: 20 gram til 1 liter vand
Brygges: i kande eller tepotte
Vandtemperatur: koldt vand
Bryggetid: natten over
Udtræk: 2 gange

print

Yderligere information

Vægt 50 g
Årgang

Smagsnoter

Blomsteragtig, Flødeagtig, Frugtagtig, Krydret, Sødme

Land

Indien

Region

Darjeeling

1 anmeldelse af Rohini 2. Flush Darjeeling Oolong Te

  1. Nigel Tonto Ching (verificeret ejer)

    Really rather excellent!
    Rohini 2nd Flush har alt det jeg leder efter i en Darjeeling og lidt mere til. Den har en dejlig let bitterhed og masse af aroma,som allerede kan lugtes når man hælder teen op i koppen. Jeg har straks skyndt mig at bestille noget mere inden den er udsolgt! Jeg vil dog kraftig anbefale andre at ikke købe denne te – der skal være noget tilbage til når jeg skal til at bestille igen :-)

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...