Ma Guo Tuo Sheng Puerh Bing

(2 kundeanmeldelser)

DKK 250

100 g
Årgang 2013

Eksklusiv Lagret Sheng Puerh kage

En rig og robust te med en dyb og kompleks aroma, som mærkes ved første mundfuld.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 1-616-13-0100 Kategorier: , , Tags: , , , , , , , , , , , ,

Ma Guo Tuo Sheng Puerh Bing

Årgang 2013

Eksklusiv Sheng Puerh

Denne Ma Guo Tuo Sheng Puerh Bing er en særlig udviklet te, som oprindeligt stammer fra to te-producerende områder i Yunnan nemlig Lin Cang og Jing Gu. Begge områder bruger en teknik, hvor man poder gamle tetræer og ud fra den teknik har man udviklet en kultivar, der både har Lin Cangs rige og robuste smag og den velkendte eftersmag, man kender fra teer fra området, men den har samtidig Jing Gus karakteristiske, dybe og komplekse aroma, som man genkender ved den første mundfuld te.

Historien om Ma Guo

Ifølge historiske optegnelser fra Yunnan provinsen i det sydvestlige Kina blev de fleste varer transporteret på hesteryg i området omkring Dali så tidligt som 109 f. Kr. Dali var en af datidens mest populære byer. Ligesom den i dag er et meget populært turistmål.

Varer blev i begyndelsen transporteret på én hest med en mand gående ved hestens side. Efterhånden som handlen voksede rejste flere mænd med større vogne og flere heste for at transportere varerne og udvikle handlen. De store handelskaravaner blev kaldt Ma Bang, hvilket betyder hestehandelskaravane. Der fandtes to typer Ma Bang: En drevet af det offentlige og én drevet af private handelsfolk.

Til så store grupper behøvede man kokke, folk til at passe hestene såvel som vagter til at beskytte karavanen mod tyve, vilde dyr og andre lurende farer. Personen der havde ansvaret for en sådan gruppe hed Ma Guo Tou, hvilket har givet navnet til den lille Puerh kage.

Handel var sæsonpræget og i den travle tid var der brug for hundredvis af heste og muldyr i hver karavane for at bære alt godset. Ma Guo Tou’ens opgave var at lede og organisere gruppen såvel som uddelegere arbejdet.

Før 1970 kendte teproducenter kun til fremstilling af Sheng Puerh. For at fremstille denne type tekage, plukker man de nye skud i foråret, lader dem hvile i solskin, damper dem og presser dem derefter til kager (Bing) for nemmere at kunne transportere dem.

Vejret i Yunnan er uforudsigeligt, især i regnsæsonen, så arbejderne udviklede en metode med vævede bambusblade, som de viklede omkring Puerh kagerne, for at beskytte dem. Den dag i dag pakker man Puerh kager på samme traditionelle måde.

Formen

Vores Ma Guo Tuo Sheng Puerh Bing vejer 100g. Formen på kagen gør det nemt at tage den med på rejse. Tillige har den en god størrelse til at give væk som gave til en, man gerne vil introducere til en Sheng Puerh, inden man kaster sig ud i købet af 357 eller 400 grams kager.

Opbevaring

Teen er aldrig færdigudviklet og har derfor behov for at ”ånde”, så den må ikke opbevares i plastik eller i lufttætte dåser. Teen har godt af at lægge i papir, stof eller en kurv.

Læs mere om Puerh te

Sæson: april
Kultivar: Lokale buske fra Lin Cang og Jing Gu
Origin: Dali, Yunnan provinsen, Kina.
Plukkestandard: 1 knop med 2-3 blade
Elevation: 2000-2700 meter

Brygningsmetoder

Europæiske metode

Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 6 gange

Gong Fu metode

Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Brygges: i gaiwan, glas, ler, Yixing eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk: mindst 6 gange

Prisen per 200 ml. kop når bladene genanvendes

3. udtræk 1,67 kr.
5. udtræk 1,00 kr

print

Yderligere information

Vægt 100 g

2 anmeldelser af Ma Guo Tuo Sheng Puerh Bing

 1. Nigel Tonto Ching (verificeret ejer)

  Virkelig en dejlig sheng puerh, lige sådan som jeg elsker dem!!
  Fyldig tobakssmag, med en tilpas bitterhed og astringens, Selv om den har kant, har den også en underliggende sødme. Smagene udvikler sig og ændrer sig for hver brygning.
  Hvis jeg skal finde en klage, det er kagens hårdhed. Jeg synes tit de små puerh kager kan være ret hårdt og svær at brække teen løs fra, selv med en god syl. Derfor kun de fire stjerner, selv om smagen er til fem!!

 2. Karen Kromand Brun

  1 udtræk
  Smag : Grøn/syrlig, frisk, fersken
  Duft : Grøn/syrlig, røg
  Farve : Lys karamel
  Dette holder til og med 4 udtræk

  5 udtræk
  Smag = 1
  Duft = 1
  Farve = mere lys

  6 udtræk
  Smag = 1
  Duft = 1
  Farve = 5

  7 udtræk
  Smag = mere mild
  Duft = 1
  Farve = 5

  8 udtræk
  Smag = 7
  Duft = 1
  Farve = mere lys

  Dette er en rigtig dejlig frisk puerh grøn, frugtig (især fersken).
  Fin oplevelse.
  Der er brugt Gaiwan til denne bedømmelse.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...