Jasbire Nepal First Flush Hvid Te

DKK 139

Årgang 2023

50 g

En eksklusiv nepalesisk hvid te (Limited Edition)

En delikat og velsmagende te med noter af artiskokker og nødder, et strejf muskatel, og en aroma som en sommereng.Teen har en harmonisk afrundet sød smag, og efterlader en dejlig mundfølelse.

På lager

Varenummer (SKU): 4-109-23-0050 Kategorier: , Tags: , , , , , , , ,

Jasbire Nepal First Flush Hvid Te

Årgang 2023

Eksklusiv hvid te

Jasbire Nepal First Flush Hvid Te er en højkvalitets hvid te fra haverne beliggende i en højde på ca. 2700 meter i Ilam-distriktet i Nepal. Denne producent behandler sin te ved hjælp af sjældne håndværksmæssige teknikker, og har vundet adskillige priser for deres teer til internationale te-konkurrencer i Kina. Te-dommer Alexis Kaae har på sine mange rejser i Asien været med til at vurdere netop disse teer.

Smagsnoter

Denne vidunderlige Spring First Flush te fra Jasbire er bearbejdet som en hvid te. Den langsomme withering har udviklet delikate og velsmagende noter af artiskokker, blomster og nødder, og dufter som en blomstereng om sommeren. Teen har en harmonisk afrundet sød smag og efterlader en behagelig mundfølelse, som foranlediger dig til at tage den næste mundfuld.

Læs mere om hvid te her

Terroir

Ilam ligger ved fødderne af Himalayabjergene, lige ved grænsen til Indiens berømte Darjeeling-område. I de seneste år er de fleste af Ilams teer blevet solgt i Indien som First Flush Darjeeling. Dette terroir er nemlig meget lig Darjeeling, og muscatel-noterne kan også detekteres i denne te fra Jasbire.

I den seneste tid har flere nepalesiske tehaver brudt med traditionen om at kopiere Darjeeling. I stedet lader de deres lidenskab inspirere dem til at lave nye teer af meget høj kvalitet.

Teproducenten

Jasbire er netop en af de teproducenter, som virkelig har sat sit eget præg på nepalesisk te. Teen er dyrket hos de lokale tebønder i Ilam, som består af små familier. Der anvendes hverken pesticider eller kunstgødning i dyrkningen af afgrøder og tebuske. Ved nærmere inspektion af tehaverne ses der vildtvoksende bregner overalt. Disse er et tydeligt tegn på, at haven er fri for kemikalier.

Mange nepalesere er vegetarer, så det er helt normalt at se komposteret frugt og grøntsager omkring tebusken. Det er også ret sædvanligt at se høns i haverne, idet disse giver en naturlig gødningskilde. Ca. en sjettedel af Nepals teer produceres på denne måde.

Nepal er et land under kæmpe udvikling, hvor de fleste familier ikke har råd til at lade sig certificere økologisk. Men Danmarks indflydelse og støtte er med til at fremme en bæredygtig, inkluderende vækst, som er med til at reducerefattigdom og hæve levestandarden.

https://worldteanews.com/world-tea-expo-news/world-tea-tour-nepals-tea-industry-establishes-unique-identity

Under den kyndige ekspertise af Jasbire bliver disse tidlige høstede teblade omdannet til nogle af de mest eksklusive teer. Tebladene holdes hele, hvilket resulterer i vidunderligt rige aromaer.

Teen kan med fordel brygges på koldt vand, som giver en læskende og blomstret sommerdrik til de varme sommerdage.

Sæson: Primo marts
Kultivar: T-78 og Teesta Valley 1
Oprindelse: Jasbire, Ilam Municipality 4, Ilam, Nepal
Plukkestandard: 1 knop og 2 blade
Elevation: 2700 meter over havets overflade

Brygningsmetoder

Europæisk metode

Mængde: 1 gram til 100 ml vand
Brygges: I glas, kop eller ler- eller porcelænstepotte
Vandtemperatur: 70-80° C
Trækketid: 3-5 minutter
Udtræk: Mindst 2 gange

Gong Fu metode

Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Brygges: I gaiwan, glas- eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 80° C
Trækketid: 30 sekunder, lidt længere de efterfølgende gange
Udtræk: 3 gange

print

Yderligere information

Vægt 50 g
Årgang

Smagsnoter

Blomsteragtig, Frugtagtig, Grøntsagsagtig, Sødme

Land

Nepal

Region

Ilam

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Jasbire Nepal First Flush Hvid Te”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...