Tilbud

Da Fo Long Jing Big Buddha Dragon Well Grøn Te

(2 kundeanmeldelser)

DKK 125DKK 155

Ming Qian tidligste høst First Flush
25 g
Eksklusiv Grøn te.
Oplev en langvarig og vidunderlig blød aroma af blomster med et strejf af ærteskal, kastanje og umami.

Ryd

Da Fo Long Jing Big Buddha Dragonwell

Grøn te

Da Fo Long Jing Big Buddha Dragon Well. Da Fo Long Jing betyder oversat til engelsk Big Buddha Dragon Well og er kendt både som Long Jing og Dragon Well iblandt te – entusiaster verden over.

Da Fo Long Jing Big Buddha Dragon Wells lyse, grønne bryg afgiver en langvarig og vidunderlig blød aroma af blomster med et strejf af ærteskal og kastanje. En vidunderlig kompleks smag, der kendetegner ægte Long. Der findes mange kvaliteter af Long Jing, men denne te er den fortrukne blandt vores kunder.

Der findes to stilarter af Long Jing. Den ene er mere gul i farven, foretrækkes af kineserne og er lavet i hånden ved ristning en ekstra gang, hvilket giver teen en mere nøddeagtig, ristet smag. Den anden stilart, som vi har valgt på grund af umami smagen, er grønnere.

Vores Da Fo Long Jing Big Buddha Dragon Well er en yderst delikat grøn te høstet før Qing Ming sæsonen inden d. 5. april. Plukkestandarden er er en fyldig knop med 1-2 blade. De grønne, lidt gule blade, er flade, glatte og spyd- lignende. Farven på de tørre blade er gulgrøn med en lige flad krop, og det ene blad og den ene knop er velproportionerede. Bladene har en lys, delikat græsklædt duft og er glatte at røre ved.

Terroir

Da Fo Long Jing Big Buddha Dragon Well er en af de første teer, man høstet i sæsonen. Oprindeligt blev Long Jing produceret i West Lake i Hangzhou, Zhejiang provinsen i Kina. Long Jing er kendt for sin høje kvalitet, og har gjort sig fortjent til titlen “Kinas mest berømte te”. Long Jing bliver i dag produceret i mange provinser og findes i en bred vifte af kvaliteter og smagsnuancer.

Der findes tusindvis af Long Jing teer på markedet, men på grund af klimaet, et bæredygtigt miljø, stedets lange tehistorie samt høj faglighed hos teproducenten og temesteren Wei Qun, har vi udvalgt Da For Long Jing fra Xin Chang regionen i det østlige Zhejiang.

Xin Chang regionen er et af den kinesiske buddhismes arnesteder og har en mere end tusindårig lang historie med produktion af grøn te.

Bearbejdning af Da Fo Long Jing Big Buddha Dragon Well

I det tidlige forår når te- knopperne har nået 1,2 centimeters højde, bliver de høstet. Plukkestandarden for Long Jing er 1-2 spæde blade. Når teen er blevet samlet lægges den på bambusbakker i to timer for at reducere noget af fugten og fjerne den græsagtige aroma.

Herefter ristes bladene i ca. 2-3 minutter ved meget høj temperatur ca., 200o C, for at standse enzymaktivitet som forårsager oxidering. Teen får lov til at hvile inden påbegyndelse af den næste ristning i wokken på ca. 100o C i 15 minutter. Temesterens håndværksmæssige egenskaber er afgørende i denne fase, da de kendte fladformede signaturblade skabes her. Teen hviler en time før den sidste ristning ved 60-70o C i 20 minutter. Den sidste ristning er nøje overvåget af fagfolk, for at sikre bladene ikke brænder på.

Selvom disser teer ikke er økologisk certificerede, er der hverken anvendt kemisk gødning, pesticider eller ukrudtsmiddel i produktionen af den grønne te Da Fo Long Jing

Smagsnoter: Blomster, Ærteskal og ristede kastanjenødder.

Tea Master: Wei Qun

Sæson: Qing Ming, udgangen af marts
Kultivar: Jiu Keng
Origin: Xin Chang regionen i det østlige Zhejiang provinsen Kina
Plukkestandard: 1 knop til 1 eller 2 blade
Elevation: 400 meter

Brygningsmetoder

Europæiske metode

Mængde: 2 gram til 200 ml vand
Brygge: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 80C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 4 gange

Gong Fu metode

Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 80C
5 gram til 200 ml. Vand
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 5 gange

Læs mere om grøn te her 

Pris per kop, hvis bladene genanvendes 
3 gange: 3,97 kr.
4 gange: 2,98 kr.

print

Yderligere information

Vægt 25 g
Årgang

,

Land

Kina

Region

Zhejiang

Smagsnoter

Grøntsagsagtig, Nøddeagtig, Smøragtig, Sødme

2 anmeldelser af Da Fo Long Jing Big Buddha Dragon Well Grøn Te

  1. Karen Kromand Brun

    Big Buddha er en skøn fyldig grøn te med smagsnoter af blomster, brød, let krydret, asparges
    En dejlig te oplevelse der får mig helt ned i gear ?

  2. Hanne Trosborg Rasmussen

    Denne te oplever jeg nærmest som “fløjlsgræs” med dens bløde runde smag. Får associationer til forårets friskhed. Oplever også at få mere energi, når jeg har nydt teen.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...