Mængden 1 liter færdig Kombucha.
7 gram god kvalitets teblade
70 gram økologisk råsukker.
En Skoby (symbiotic colony of bacteria and yeast)
100 ml. Kombucha bryg eller 100 ml æblecider eller 25 ml. æbleeddike og 75 ml. vand.
Udstyr
Et patentglas med bred åbning med plads til 1,5 liter væske. Hvis du skal fremstille større mængder kan det anbefales at købe en glasbeholder med tappehane.
En keramisk eller glas tepotte/kande til at brygge teen i
Vigtig! Teen må ikke brygges i en gryde da det giver teen en uønsket bismag
Et steril klæde
En finmasket sigte
En elastik
En plastik tragt
Patent flasker med låg
Keramik eller glas skål.
Bryg 7 gram te med 500 ml. vand i en 1 liter tepotte og lad det trække i 10-15 minutter.
Oplys sukker i teen
Tilføj 500 ml koldt vand til teen for at køle det ned
Når teen er max 30 grader, si teen gennem en finmasket sigte ned i den steril glasbeholder.
Tilføj 100 ml. kombucha bryg eller 100 ml æblecider eller 25 ml. æbleeddike og 75 dl. vand.
Forsigtig med rene hænder, placer SCOBY svampen i væskens overflade.
Dæk låget til med et tyndt klæde og fastgør det med en elastik.
Lad kombucha fermentere i 10-15 dage ved 20-25C på køkkenbordet. Er temperaturen lavere, kan det tage længere tid.
Smag på kombuchaen efter en uge. Forstyr SCOBY så lidt som muligt. Har man ikke en hane på glasset kan man anvende et sugerør.
Når teen er let perlende og har en syrelighed af æblecider eller hvidvin, er den så klar til at hælde på sterile flasker.
Fjern SKOBY med rene hænder og lig den i et glas eller en keramisk beholder. Hvis fermentering lykkes vil der dannes en ny SKOBY. Gentage hele processen med den nydannet SKOBY og opbevare ”MOR SKOBY” i en beholder med 100 ml. kombucha væske indtil du få brug for den igen.
Hæld på flasker med en plastik tragt. Kom låg på flaskerne og lad dem stå på køkkenbordet i op til 3 dage for at udvikle kuldioxid, derefter skal de på køl indtil de skal drikkes.
Jeg fulgte din opskrift, og det var en stor succes. Jeg har nu 8 liter dejlig boblende Kombucha.
Det er ikke den første gang jeg besøger dette websted, det gør jeg næsten dagligt og finder mange rigtig interessante fakta om te hele tiden.