Mincemeat ingredienser
½ dl æbler skrællet og skåret i tern
½ dl mørke rosiner
½ dl lyse rosiner
½ dl tørrede tranebær
½ dl hakkede, tørrede figner
½ dl hakkede dadler
½ dl hakkede mandler
½ dl revet marcipan
100 gram rørsukker
2½ dl cognac
Bland de tørrede og hakkede ingredienser sammen i en stor skål med sukker. Tilføj nok cognac til dække alle ingredienser. Dæk skålen til og lad den hvile i ca. 48 timer. Hæld derefter mincemeat på sterile syltetøjsglas, så blandingen kan lagre, indtil den skal bruges. Denne portion er nok til 2 store glas
Ingredienser til mørdej – 12. stk
100 gram smør
200 gram mel
100 gram flormelis
1 æg
12 Mince pies
1 portion mørdej
1 glas med mincemeat
1 æggeblomme til pensling
Flormelis til drys
Redskaber
Kagerulle
Bageform til 12 små tærter
9 cm standseform til bund
6 cm standseform til låg
Fremgangsmåde
1. Sigt mel i en stor skål og tilføj smør i tern. Gnid smør og mel igennem fingrene, indtil det ligner brødkrummer. Tilføj flormelis og bland det godt. Tilføj et æg og saml dejen.
2. Pak dejen i husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer.
3. Tænd oven på 200oC
4. Drys mel på en bordplade og rul dejen til en tykkelse på ca. 3 mm.
5. Udstands 12 bunde og 12 låg af dejen.
6. Læg bundene i bageformen.
7. Fyld formen halvt op med mincemeat.
8. Skær et lille “V” i miden af hvert låg, så dampen kan slippe ud. Tryk låget godt til rundt i kanten, så saften ikke siver ud gennem siderne under bagningen.
9. Pensl med æggeblomme.
10. Bag i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er gyldne / lysebrune.
11. Drys til sidst med flormelis og servér dem varmt med clotted cream* eller mascapone til.
*Clotted cream er en fed fløde (ca. 48-60 pct.), der er lavet ved at varme upasteuriseret/ uhomogeniseret fløde i et vandbad i ovnen ved 80oC i 8-16 timer. Den tykke gule fløde, der dannes øverst skrabes af og nedkøles inden servering. Den væde, der bliver tilbage (skummetmælk), kan bruges til bagning.
Server en god kop mørk te til, for eksempel en Shu Puerh te, Rock Oolong – eksempelvis Big Red Robe eller Rou Gui, eller en sort Keemun te fra Simply Tea.
Det bedste resultat opnår du ved brug af økologiske råvarer.