was successfully added to your cart.

Simply Tea tribut te tur til Kina 2012

By 8. november 2017Blog
Print

Rejseplan
D. 14. april
Ankommer jeg sammen med Mette Trier til Shanghai Pudong International Airport hvor vi tager et par dag som turist i Shanghai.D. 16. april

ca. kl. 14:00 mødes vi med Zhuping Hodge, vores personlig temaster og 6 andre teentusiaster fra fjern verdensdele, derefter kører vi sammen til Changxing. 

D. 17. april: Gu Zhu og Yi Xing
Vi vil køre ind i den smukke bambus skov, der omgiver Changxing. Vores første stop er den store Tang-dynastiet Tribut Te Museum. Et fantastisk monument over te bygget som en kopi af Tang-dynastiet kejserlige te fabrik i den 8. århundrede.

Der er arrangeret en særlig Tang Dynasty-stil teceremoni for os på museet. Vi vil spise frokost sammen med temesterens familie som producere vores Gu Zhu Purple Bamboo te. Hun vil tage os med på en vandretur i skoven og op i hendes tehaver for at vise os hvordan Purple Bamboo grøn te er høstet og bearbejdet i hendes lille fabrik.

Efter frokost kører vi til Yi Xing. En by, der grænser Tai-søen og er berømt for sin ler. Vi vil hilse på mestre, keramikere og kunstnere, der vil vise os, hvordan vi værdsætter og bruger denne type af tekande. Jeg elsker disse små kander som kan opleves i butikken. De er særdeles gode til gul, puerh og oolong teer. De vil vise os hvordan denne hånd formet Yi Xing tepot bliver fremstillet. Yixing var berømt under Tang-dynastiet for sin Tribut Te kaldet “Yang Mu Cha”. Vil prøve den lokale sort te, mens vi er her.

d. 18. april: An Ji
An Ji er kendt for sine grønne teer, såsom An Ji Bai Cha. An Ji Bai Cha er en af Song-dynastiet kejserens foretrukne te, men forsvandt i århundreder indtil begyndelsen af 1980. Denne te er kendt for at være ekstremt rig på aminosyrer L-theanine og giver teen det berømte sødme.

Dagen efter vil vi vandre op for at se den hundredårige mother buske An Ji Bai Cha, hvilket er den eneste stadig i live. Vi får te på bjerget med familien der har værnet om denne bush i flere hundrede år. Efter teen, spiser vi en frokost af frisk bambusskud i landsbyen, hvor familien bor. Efter frokost vil vi besøg vores økologisk An Ji Bai Cha tehave og besøge fabrikken for at se, hvordan denne te er lavet.

 

D. 19. april: De Qing Amt
Mo Gan Huang Ya er en sjælden gul te dyrket i Zhejiang. Kun et par ældre te mestre ved hvordan man laver denne te! Vi vil møde Wang Qi Zhen, vores Mo Gan Huang Ya temester, som har opnået berømmelse, ikke blot ved at være de bedste i landet, men også fordi hun er en kvinde i et traditionelt mandsdomineret fag. Vi tager en tur gennem hendes økologisk tehave på toppen af Mo Gan Bjerg, hvor der er udsigt til hele amtet. Master Wang vil vise os, hvordan hun forarbejder hendes te, som kræver hjælp af flere familie medlemmer.

D. 20. april: Lu Yu grav og Nanxun
Vi skal besøge Lu Yu gravsted i Huzhou by. Te elskere fra hele Kina, besøge graven for at vise deres respekt til Lu Yu, især i Qing Ming Festivalen i april. Lu Yu, der anses for at være Kinas “Te helgen”, er forfatteren til “Cha Jing,” den første bog nogensinde skrevet om te og teens kultur i det 8. århundrede.

Nanxun amt er et utroligt smukt sted med mange åer og kanaler. Området er kendt for sin velstand under Qing-dynastiet. Det var derfor at købmændene betalte for at bygge kanaler direkte til Shanghai for at transporter deres silke til markedet. Handelsmænd i Nanxun byggede deres rigdom i silke. Igennem mange generationer, bygget velhavende familier deres huse med arkitektoniske teknikker, som er svære at finde andre steder i Kina. Vi vil drikke te i en af disse ejendomme og tage en tur, så vi kan se, hvordan velhavende kinesere levede denne gang.

D. 21. april: Yellow Mountain By
Vi kører tidligt om morgen til Anhui provinsen. Yellow Mountain by er kunstnernes by med en travl indkøbsgade genopbygget fra Song-dynastiet. Gaden indeholder familie museer (gamle familieboliger), hvor vi kan se, hvordan kineser boede fra Song til Qing dynastier. I de mange gamle butikker kan vi finde lokal kunst, silke, kunsthåndværk, smykker og te. Dette er en af mine foretrukne steder for at se gammel arkitektur og butikker for traditionelle kinesiske varer.

D. 22. april: Mr. Wangs fabrik
Vi vil bo i den smukke Yellow Mountain By for at besøge Mr. Wang Fang Sheng, te mester bag vores Imperial og Premium Huang Shan Mao Feng grøn te. Han opfandt også display te (blomstrende te) i 1986. Vi har mulighed for at se hans Display Tea Museum og fabrikken for at se hvordan han producerer te i hånden. Han vil forklare, hvordan man bedømme de forskellige kvaliteter af Huang Shan Mao Feng. Senere vil vi spise middag på en berømt restaurant, der er fuld af kinesiske antikviteter. Min mand og jeg var æresgæster in 2009 da den åbnet. 

D. 23. april: Wu Yi Bjerg
Her skal vi mødes med en ung te mester, som fortsætter traditionen med at Rock Wulong te og den berømte Lapsang Souchong sort te. Vi vil prøve mange forskellige Wu Yi rock wulongs og Lapsang Souchongs for at lære om de særlige kendetegn ved Wu Yi te. Wu Yi Shan er fødestedet for både Oolong te og sort te, bla. den helt fantastisk Jin Jun mei.

D. 24. april: Den berømt Rock Wulong Tea Master Liu Guo Ying
I hjertet af Wu Yi Shan natur reservat på toppen af Wu Yi bjerg vil vi besøge Liu Guo Ying’s berømte te haver. Her kan vi studere de mange forskellige te buske, for at forstår, hvorfor der findes så mange forskellige Rock Wulongs. Fra sin have til hans værksted, vil Master Liu Guo Ying viser os hele processen med at udvælge og producere traditionelle rock Wulong te i hånden. Han vil vise os, hvordan forskellige buske, jordforhold, ristnings teknikker og kvaliteter alle give forskellige varianter af Wulong. Og vi vil smage på en masse te! 

Efter mødet med Liu Guo Ying, vil vi slappe af og nyde nogle af kulturen omkring Wu Yi Bjerg. Zhuping og hendes lokale venner vil hjælpe os med at handle i Wu Yi’s berømte San Gu marked.

D. 25. april: Møde med Mester Jiang
Vi vil besøge Master Jiang i hendes fabrik og gennemgår hendes økologisk tehave for at se, hvordan hun har plantet sine tebusker og hvordan hun dyrker te ved hjælp af økologiske og biodynamiske metoder, for at producerer de meget duftende Oolong teer. Hun vil også vise os forskellene mellem tebuskene i hendes særlig have, hvor hun har mange forskellige sorter af rock oolongs. Vi vil spise frokost i områdets maleriske bambus skov. Efter frokost vil vi besøg ruiner af Dragen ler ovn, hvor den oprindelige Mo Cha (Matcha) te skåle blev produceret. Mo Cha er en pulveriseret grøn te populær i løbet af Song-dynastiet, da den blev drukket i en skål. I dag kender vi den fra den Japansk teceremoni.

Senere samme dag vil vi besøge Da Hong Pao (Big Red Robe), natur reservat og det gamle tempel, der menes at være det første sted oolong te blev lavet af munke.

D. 26. april: Nanping
Nanping er en by med en lang historie af te produktion og handel. Vi vil besøge en økologisk te have for at lære om forskellige sorter af hvid te buske og se, hvad der gør hvid te forskellig fra andre typer te. Vi vil smage en række af hvide teer og nogle helt nye grøn, wulong og sort te disse temestre har opfundet. 

Senere på eftermiddagen vil vi besøge en gammel landsby i nærheden af tehaven. Landsbyen er kendt for sine originale stengader og huse, der er blevet bevaret igennem flere hundred år. Det er ikke et velkendt turistmål, hvilket betyder, at det har bevaret sin unikke sjæl og historiske charme. Fra et kinesisk synspunkt, er det sjældent at finde sådan en landsby, der overlevede krig og kulturrevolutionen.

D. 27. april: Kai Hua
Kai Hua er berømt for produktion af grøn te, kendt som Den Gyldne Trekant, hvor mange af de mest berømte grønne teer er lavet. Vi vil besøge en økologisk te have og møde te lærer der har viet deres karrierer til at studere te. De vil ledsage os i haven og vi vil smage den lokale Kai Hua Long Ding grøn te. Kai Hua var en tribut te i løbet af Qing-dynastiet, omkring slutning af det 19. århundrede.
Efter endnu en lækker lokal måltid går turen til Hangzhou by, et af Kinas vigtigste kulturelle steder.

D. 28. april: Hangzhou
Vi tager en dagsudflugt omkring Hangzhou, en smuk by, der er populær med kineser og udenlandske turister. Hangzhou er kendt som te hovedstedet i Kina. Vi vil tage en tur gennem kejserens tehaven og besøge Hangzhou te museum.
Om eftermiddagen tager vi en elbil tur omkring West Lake, som var hovedstad i Kina under Song-dynastiet. Det er også et af de vigtigste kulturelle steder i Kina, hvor mange af Kinas kejsere har opholdet sig.

D. 29. april: Shanghai
Vi gør klare til at vende tilbage til Danmark med en masse viden og mange lækre teer i bagagen.

ibeking

About ibeking

Skriv en kommentar