was successfully added to your cart.

Kvalitets te

By 16. juli 2014Blog
Økologisk Moonlight hvid te
Print

De er godt nok pebret jeres teer!

Det er ofte den bemærkning vi møder når folk seer priser på vores teer. Ofte er det folk som køber 3 pakker tebreve for 30 kroner i deres lokale supermarked der reagere sådan.

Men hvor dyrt er det at drikke te som bliver høstet efter biodynamisk principper i 2000 meters højde langt væk fra forurening, plukket tidligt om foråret før insekter eller ukrudt har tid til at vise sig. Te som er håndplukket og håndbearbejdet efter mange generationer af erfarende temaster. Te pga. terroir og klima har en forhøjet mængde af aminosyrer som L-theanin, som giver umami smagsoplevelse og et t tilskud af vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Lad os se på det:

Jeg vælger en af vores dyreste teer som er en sort Spring Dawn Keemun te lavet specielt til den Britisk Dronning Elizabeth II.

Spring Dawn Keemun

Spring Dawn Keemun

Prisen for 25 gram er 285 kr. Når man brygger en enkelt kop adgangen anvender man 2 gram blade til 200 ml. vand. Vi anbefaler at man kun brygger teen en kop ad gangen eller til det antal af personer som skal drikke teen. Er man fem eller flere så brygger man en liter.

En kop koster ca. 23 kr., mindre end et glas vin eller en speciel øl. Det som er særlig ved Simply Teas teer er at, teen kan brygges på de samme blade adskillige gange, jo bedre kvaliteten er jo flere bryg.

Hvis man følger brygnings anvisninger på pakken kan vi brygge på vores Spring Dawn Keemun omkring 6 gange. Dvs. at prisen pr. kop nu er under 4 kr. per servering. Så spørg dig selv, hvor mange glas vin, øl, sodavand, danskvand, juice eller kost tilskud kan du få for under 4 kr. pr. servering?

Hvid te - bai mu dan

Bai Mu Dan

Vælger du en anden te for eksampel vores Bai Mu Dan hvid te til 110 kr. for 50 gram, koster en kop ca. 4,5 kr., trækker du på bladene 6 gange, så er prisen under 75 øre per kop. Hvor mange Supermarkeds tebreve kan du købe for 0,75 øre pr. stk.?

Tebreve

Tebreve

Så kan du bare se, det kan bedre betale sig at købe kvalitets te frem for kommercielt dyrkede teer med risiko for GMO splejset Soy lecithin, kemikaler, pæsticider, farvestoffer, kemisk fremstillet smagsstoffer, nylon og limrester.

Hvordan prioriter du?

 

 

ibeking

About ibeking

Skriv en kommentar