was successfully added to your cart.

Jasmin blomster fryder vore haver i disse dage

By 8. november 2017Blog
Print

Jasmin blomster fryder vore haver i disse dage, og når jeg går en tur i haven sent på aftenen nyder jeg parfumen og ved at vores Jasmin te er ved at være færdig. Vi har ventet længe på vores forårs teer i år da regnvejret har været skyld t den forsinket produktion. Men nu må de snart være færdig. Høsten er ikke så stort i år men kvalitet er til gengæld højt.

Jasmin blomster

Jasmin blomster

Til vores jasmin perle anvender vi kun de bedste jasmin blomster og topskud fra vores hvidte Dai Bai tebusk. Topskuden har været en  tur på wokken for at standse enzymaktivitet, da vi ønsker en kølende grøn te med alle catechiner bevaret, frem for en varmende sort te. De små topskud er rullet stramt med fingere til små kugler og efterfølgende tørret i ovn.

Disse perler har ventet klare siden marts/april og nu er det tide til at drysse dem med frisk plukket økologisk jasmin blomster. Om aften åbner blomsterne sig og giver den herlig aroma som kan opleves i haver rundt omkring i disse dage. Hvert morgen fjerner man blomsterne og hver aften tilføjer man frisk. Denne proces gentages i op til 7 dage afhængig af det er vores jasmin perle eller vores dragon perle.

Jasmin Iste

Jasmin Iste

Det fantastisk ved disse jasmin teer er at det er ikke nødvendig at brygge dem med varmt vand. En spiseske kugler, ca. 10 gram, hældes på en kande, koldt vand tilføjes og ligges kanden på køle i nogle timer eller natten over. Så har man den herligst sommerdrikke, smask fyldt med antioxidanter og sødet med jasmin blomster. Når man laver en kold te bryg på disse grønne teer, vil du aldrig opleve en bitter smag og bladene kan anvendes adskillige gange. Hvad kan være nemmere?

ibeking

About ibeking

Skriv en kommentar