Professionel tetræning

Te i café, hotel- og restaurationsbranchen

Simply Teas teskole tilbyder nu en serie på 5 kurser, der er specielt skræddersyet til hotel- og restaurationsbranchens fagfolk. Disse kurser, baseret på prøvesmagning og integration af te i virksomheder, fremmer en bedre forståelse for principperne i teforberedelse og udvikling af en te-menu. Ved at kombinere historien om te, teens rolle og dens seks tekategorier, dækker kurserne også de forskellige stilarter, sundhedsmæssige fordele, tilbehør og aspekter af forskellige tekulturer af verdens mest berømte teer.

  1. Bedømmelse af teens kvalitet
  2. Te og terroir
  3. Te-cupping
  4. Sammensætning af en te-menu, udstyr til forberedelse og brygning af te
  5. Te til forskellige tidspunkter på dagen. Te som ingrediens i madlavning. Sammensætning af te til mad.

Et certifikat præsenteres for deltagerne ved afslutningen af kurset.

Te-sommelier

Danmarks eneste professionelle tetræning for fagfolk i cafeer, restauranter eller i te-branchen.

Pris

Per person pr. modul kr. 2.000
8 sammenhængende moduller 12.000 kr.

Forpligtelse

28 timer, 8 moduler på 3,5 timer spredt over 4-8 dage.

Modul 1

Te-kategorier og terroir

Te-planten, hvor den vokser og grundlæggende produktionsmetoder
Fra plante til kop: te-plantager, små te-haver
landbrugskooperativer, eller små kunsthåndsværks-produktioner.
Te-kemi
Te-brygning

Modul 2

International standard for te cupping

Viden om vandkvalitet
Organoleptisk evaluering af te og te ordforråd
Beskrivelser af te for te-menuer, te-hjemmesider og emballage.

Modul 3

Te fra Kina

Lande baggrund og kort historie
Hovedregioner og berømte tebjerge
Berømt kinesisk hvid te og smagning
Berømt kinesisk gul te og smagning
Berømt kinesisk grøn te og smagning
Forskellige bryggeparametre

Modul 4

Te fra Kina

Berømt kinesisk Oolong teer og smagning
Berømt kinesisk sorte te og smagning
Berømt kinesisk fermenteret te og smagning
Brygning af forskellige kinesiske stilarter: Gaiwans og Yixing potter

Modul 5

Te fra Japan

Baggrund, kort historie, årstider mv.
Producerende regioner og produktionsmetoder
Klassiske sorter: Shincha, Gyokuro, Sencha, Hojicha, Genmaicha osv.
Te-ceremonier: Ryakubon
Matcha produktion, smagning og pisknings-teknik

Te fra Taiwan

Baggrund og kort historie
Hovedregioner og berømte tebjerge
Taiwanske Bao Zhongs (pouchongs) og smagning
Taiwanske mælke-Oolong og smagning
Ristet og lagret Oolong og smagning
”Orientalsk skønhed” og smagning

Modul 6

Te fra Indien

Assam baggrund, kort historie, årstider mv.
Assam-ortodokse, Assam CTC, andre Assam teer og smagning
Darjeeling baggrund, kort historie, årstider mv.
Første flush, Second Flush & Autumnal te og smagning
Nilgiri baggrund, kort historie, årstider mv.
Nilgiri sort te, frostte

Te fra Nepal

Baggrund, kort historie, højde, klima osv.
Hovedproducerende teregioner: Dhankuta, Illam, Jhapa, Therathum og Panchthar

Te fra Sri Lanka

Baggrund, kort historie, højde, klima osv.
Hovedproducerende teregioner: Galle, Uva, Dimbula, Nuwara Eliya

Modul 7

Te fra Østafrika

Baggrund, kort historie, årstider mv.
Te Estates og små te-haver
CTC te fra Kenya, Malawi, Rwanda, osv.

Ortodokse te fra Kenya og Malawi og smagning
Andre te producerende lande

Baggrund, kort historie, årstider mv. for hver region og smags-eksempler på te
Vurdering af kvalitet
SKOPE analyse

Modul 8

Forbered en smagsoplevelse – diskussion og konklusioner

Te som ingrediens
Sammensætning af te og mad, principperne (tea and food pairing)
Sammensætning af te og fødevarer som ost eller chokolade.
Design af en menu
Te-etikette

Prøve

Efter afslutningen af alle otte moduler og opnåelse af tilfredsstillende resultater i testen, vil deltagerne blive tildelt kvalifikationen: TE SOMMLIER.